Valitse sivu

LEHMÄT

Aito, alkuperäinen ja rehti suomalainen lapinlehmä eli pohjoissuomen karjan edustaja. Älyä ja luonnetta löytyy. Lähes täydellinen lemmikki: lempeä, seurallinen ja älykäs – mutta kun sitä kakkaa tulee niin paljon, ja ämpärillinen pisausta kerralla…

SULEVI

Herra Härkä. Kaikkea muuta kuin stereotypia härkä. Sulevi on valkoinen, pieni, sarveton ja lempeä – käytännössä ei muuta samaa härkätaisteluhärkien kanssa kuin sana härkä. Sulevi on vuonna 2021 syntynyt nuorimies. Peräkammarin poika, sillä Martta ja Marina tädit häntä kurissa ja nuhteessa pitävät.

MARTTA

Lehmänhermoinen lehmä. Kun Martalla on lepotuokio, niin hän lepää, oli ympärille sitten joukko hihkuvia ihmislapsia rapsuttelemassa, tai siivouspalveluyksikkömme kakkaa lapioimassa rouvan ympäriltä. Hän nousee ylös, kun on ylösnousemuksen aika, kun lehmä niin suo. Martta on syntynyt vuonna 2015.

 

 

MARINA

Marina on työyhteisömme pääluottamusnauta. Jos joku asia hänen työhyvinvointiaan heikentää, hän sen hyvin avoimesti ja kovaäänisesti ilmaisee: juomavesi likaista, heinä loppu tai laatu ei hälle kelvollista, kuivikkeita liian vähän, karsina hänen mielestään liian likainen, taustamusiikki vääränlaista (ei pidä Lauri Tähkästä), laidun vääränlainen… Hän tuo hyvin aktiivisesti esille myös työkollegoidensa epäkohdat, kuten esim. huolensa karkuteillä olevista lampaista. Marina on syntynyt vuonna 2015.