OLLE

Olle on vuonna 2002 syntynyt muuli. Ollen äiti on hevonen tai poni ja isä aasi. Olle on syntynyt Ranskassa, josta hän on jossain elämänsä vaiheessa muuttanut Hollantiin. Hänen aiemmista elämänvaiheistaan kun ei ole tarkkaa tietoa. Tammikuussa 2017 Olle rantautui Suomeen ja tilallemme. Ollen säkäkorkeus on noin 125 cm. Väriltään hän tummanruskea ja hänellä on musta aasinristi selässään. Ollen virallinen nimi on Olvie, mutta kun suomenkielessä nimi helposti lyhenisi herkästi Olviksi, voisi tulla kiusallisia väärinkäsityksiä. ”Lähden metsäretkelle ja otan Olvin mukaan.” Senpä vuoksi kutsumanimi muutettiin Olle-Polleksi. Olle on muulimaisen varmajalkainen ja kulkeekin maastossa hienosti kompuroimatta. Ollea on myös jokseenkin ahne. Muita suuremman kokonsa vuoksi, pitää kyllä hyvin puolensa ruoka-aikana, ja aina on nälkä.

  AAPO

  Aapon oikea nimi on Abom. Aapo on Ranskassa vuonna 2010 syntynyt pyreneittenmuuliruuna. Pyreneitten muuli on työmuuli, jota Ranskassa on käytetty etenkin Pyreneittan vuoristoalueella maanviljelijöiden työeläimenä. Aapon äiti on percheronne, iso ranskalainen työhevonen ja isä on pyreneitten aasi. Aapokin on melko iso poika 155 cm säkäinen ja hyvin jyhkeä rakenteinen. Luonteeltaan Aapo on lempeä ja rauhallinen, välillä hänen liikkeensä näyttävät kuin katsoisi hidastettua filmiä.

   JOONA

   Joonan virallinen nimi on Mireo Lomion. Hän on vuonna 2017 Suomessa syntynyt muuliaasi. Joonan äiti on Margarita-aasi ja isä on Braith Valiant hevonen. Rodultaan Joonan isä on kanbstrupinhevonen, kirjava tanskalainen hevosrotu. Joonallakin on karvassaan kirjavuutta, vaikkei isänsä tavoin selvästi pilkullinen olekaan. Joona on hauska yhdistelmä aasia ja hevosta. Hevosen silmät, aasin häntä ja jalat, korva välimuotoiset. Oripojaksi Joona on rauhallinen, hyvätapainen ja perusrohkea kaveri. Joona on jo nyt kooltaan noin 140 säkäinen, ja voi siitä vielä kasvaa hieman. Kunhan Joona on kasvunsa kasvanut, hänestä koulutetaan ratsu.

    Muuli on hauska sekoitus hevosta ja aasia. Pitkät korvat, suuri pää ja selässä oleva aasinristi tulevat aasipuolelta. Samoin kavioiden rakenne ja hoitotapa muistuttaa enemmän aasia kuin hevosta. Hevospuolelta tulee pään muoto, eläimen suuri koko ja hevosta muistuttava ruumiinrakenne. Mutta se ääni… jotain aivan tosi kummallista. Ei hevosen, eikä aasin ääni, vaan muistuttaa enemmän jotain mörön ääntä.

     Muuleilla on suhteessa iso pää hevosiin verrattuna. Suuri kallo periytyy aasipuolelta. Aapollakin on valtavan kokoinen pää, mikä osin aiheuttaa haastetta riimun ja suitsien hankinnassa, kun hyllytavarana ei sopivaa noin isoon päähän löydy.

      Muuleille on olemassa ihan omanlaisiaan, juuri tälle eläinlajille suunniteltuja muulisatuloita. Muulin selkä suora ja kapea, joten yleensä hevossatulat eivät muulin selkää istu kovinkaan hyvin.