Ratsastaminen luonnossa on hieno ja rauhoittava kokemus. Se sopii kaiken ikäisille, pikkulapsista aikuisiin. Maastotalutusratsastus on hyvä vaihtoehto, kun taidot tai uskallus eivät riitä yksin kaviokkaan kanssa maastoon lähtemiseen. Alaikäraja talutusratsastuksessa on noin yksi vuosi. Lapsi voi ratsastaa, kunhan jaksaa hyvin kannatella päätään ja osaa istua tukevasti. Kaikilla talutusratsuillamme on tukevat länkkärityyliset satula, joissa on tukeva istua. Lisäksi niissä on joko kahva tai reisituki, mistä voi tarvittaessa pitää kiinni. Lisäksi Tiitu-aasille on mahdollista laittaa selkään korisatula, joka soveltuu 1-2 vuotiaille, jotka eivät vielä pysy tavallisessa satulassa.

Tukevassa lasten satulassa on helppo pienenkin lapsen pysyä kyydissä.

  Korisatulassa lapsi kiinnitetään neljä-pistevöillä satulaan. Siinä lapsen mukava rapsutella aasiaan ja hytkyä kyydissä.

   Ratsuina meillä on käytössä kaksi pientä aasia Daisi ja Tiitu, isompi Margarita-aasi ja Olle-muuli. Lisäksi talutusratsastus käyttöön on tulossa ISO Aapo-muuli, jolla ei ole painorajaa.

   Käytössä olevat talutusratsut:
   RATSU RATSASTAJAN MAKSIMIPAINO RATSUN SÄKÄ
   Daisi-aasi 25 kg 95 cm
   Tiitu-aasi 30 kg 100 cm
   Margarita-aasi 50 kg 130 cm
   Olle-muuli 60 kg 125 cm
   Aapo-muuli 120 kg 155 cm

   Aasit ja muulit ovat ihanteellisia talutusratsastukseen, sillä niiltä puuttuu hevosille tyypillinen pakoreaktio. Kun aasi tai muuli pelästyy, se jämähtää paikoilleen. Poni vastaavassa tilanteessa kirmaa pakoeläimenä pois paikalta. Toki aasit ja muulit ovat välillä maineensa mukaan itsepäisiä, mutta neuvottelemalla ja lahjonnalla noistakin tilanteista aina selvitään ja päästään jatkamaan matkaa.

   Isommille lapsille tai pienille aikuisille käytössä on sympaattinen, mutta luonteikas Olle-muuli.

    Hyvin rauhallinen ja jäyhä Margarita-aasi toimii ratsuna isommille lapsille noin 50 kg saakka.

     Lapsi-ratsastajilla olisi hyvä olla mukana oma huoltaja/taluttaja. Talon puolesta on useimmiten käytössä vain yksi taluttaja.

     Ratsastaessa on hyvä olla jalassa kunnon kengät, jossa on myös kanta. Kanta estää, ettei jalka pääse luiskahtamaan jalustimesta läpi. Kypärä on talutusratsastuksessa pakollinen välinen. Meiltä löytyy lainaa monen kokoisia kypäriä, koosta 48 ylöspäin.

     Maastotalutusratsastus sopii aivan kaiken ikäisille ja kaiken kokoisille ratsastajille. Aivan ihana tapa nauttia Suomen hienosta luonnosta kaikkina vuodenaikoina.

      Talutusratsastustuokion alussa valmistellaan ratsut yhdessä. Samalla se on hyvä tapa tutustua tulevaan ratsuun. Maastotaluturatsastus kestää valmisteluineen joko noin 30 min tai 60 min. Pienemmille lapsille usein puolituntinen on riittävä, niin into säilyy koko ratsastuksen ajan.

      Hinnoittelu:
      Talutusratsastuksen kesto Hinta (sis. ALV 24 %)
      30 min 20 €
      60 min 40 €

      Aaseilla ja muuleilla ei ole kenkiä, mutta liukkaalla kelillä niille voidaan laittaa nastatossut jalkaan, etteivät ne liukastele.

       Aapo muulilla ei käytännössä ole painorajaa, kun on sen verran iso ja jämäkkä muuliruuna. Aapolla on isosta koostaan huolimatta tasaiset liikkeet, niin kyydissä on tottumattomankin ratsastajan helppo pysyä.