ryhmakuva_lehmat2

puukyltti-lehmajengi

Martta

26.7.2015 syntynyt pohjoissuomenkarja eli lapinlehmä neitokainen. Martta edustaa lapinlehmissä harvinaisempaa ruskeavalkoista väriyhdistelmää. Luonteeltaan Martta on lempeä, harkitseva ja rauhallinen.

  Mariina

  1.8.2015 syntynyt pohjoissuomenkarja eli lapinlehmä neitokainen. Mariina on väritykseltään tyypillinen lapinlehmä, musta nenä ja mustat korvat. Luonteeltaan Mariina on sähäkkä neiti ja kova komentamaan henkilökuntaa, ”missä se ruoka viipyy!”. Myös Murmeli saa herkästi kyytiä, kun Mariina häntä ojentaa.

   Murmeli

   Ronin Murmelin on 23.10.2015 syntynyt lapinlehmä sonnipoika, joka sittemmin on kastoroitu häräksi. Murmeli on luonteeltaan hyvin sympaattinen ja rauhallinen kaveri, oikea hali-härkä. Murmeli on nuoresta iästään huolimatta oikea monitoimihärkä. Hän toimii Eläinvaelluksella kantojuhtana. Hän myös harjoittelee vetohärkänä olemista, eli kärryjen vetoa, sekä ratsuhärkänä olemista. Väritykseltään Murmelin on kokonaan valkoinen, ja hän on ikäisekseen pienikokoinen.

    koysi

    Lehmiä pidetään yleensä tuotantoeläiminä, mutta on lehmistä paljon muuhunkin. Onhan niillä ennenkin tehty vaikka mitä, niin miksei nykyäänkin. Lapinlehmä rotuna sopii erinomaisesti monipuoliseksi harraste-eläimeksi älykkäänä, rauhallisena, uteliaana ja aktiivisena lehmärotuna. Lapinlehmä on yksi Suomen kolmesta alkuperäisroduista, ja pienikokoisin niistä. Lapinlehmiä on vain reilu 500 yksilöä Suomessa.

     Kapeasorkkaisena lehmärotuna lapinlehmä on hyvin mastokelpoinen ja vaelluskaveri.

      Vähän on vielä pieni tuo meidän vetohärkä, mutta kyllä se siitä kasvaa ja voimistuu.

       Vahvana eläimenä lehmä sopii hyvin myös ratsuksi. Murmeli-härkä kun on vielä pieni mies, niin on ratsastajakin pieni.

        Lapinlehmä soveltuu hyvin myös keikkakäyttöön. Lehmä palvelutalon pihamaalla tuo paljon muistoja mieleen vanhuksille.