Kaikki lampaamme ovat suomalaista alkuperäisrotua, kainuunharmaksia. Kainuunharmas on kooltaan ja ruumiinrakenteeltaan vähän suomenlammasta rotevampi. Luonteeltaan kainuunharmakset ovat seurallisempia kuin suomenlampaat. Joskin meidän lampaat ovat vielä erityisen seurallisia, kun tietoisesti olemme valinneet laumaamme hyvin sosiaalisia yksilöitä. Osa lampaistamme on riimukoulutettuja. Nämä tyypit osallistuvat eläinvaelluksille, lyhyemmille kävelyretkille asiakkaiden kanssa, sekä tekevät vierailuja erilaisiin tapahtumiin. Keväisin syntyy muutama karitsa, jotka pidetään itse tai myydään lemmikeiksi.

NELLA

Nella, viralliselta nimeltään L. Laurilan Nella, on vuonna 2014 syntynyt lammasrouva. Nella on luonteeltaan superseurallinen ja lempeä. Hän periyttää sosiaalista luonnettaan hyvin, minkä vuoksi Nellalla onkin paljon jälkeläisiä. Nellan ja hänen jälkeläistensä erityispiirre on, että lähes kaikki heistä ovat heti ”riimuvalmiita”, eli riimu päähän vain ja lenkille.

  NANNA

  Nanna, viralliselta nimeltään L. Laurilan Nanna, on vuonna 2014 syntynyt uuhi. Nanna on itsenäinen lammasrouva, mutta halutessaan hyvin seurallinen. Nannalla on paljon jälkeläisiä, koska periyttää seurallista luonnetta hyvin. Nannalla myös oikein hyvät emo-ominaisuudet ja hän hoitaa karitsansa hyvin.

   NEA

   Nea, viralliselta nimeltään L. Laurilan Nea, on vuonna 2014 syntynyt uuhi. Nea on herttainen lammasrouva, joka jaksaa väsymättä olla rapsutettavana ja kuunnella huolet sekä murheet. Kun läsnä on vieraita ihmisiä, Nea jättäytyy kauemmas ja suhtautuu hieman varauksellisesti uusiin ihmisiin.

    LUNA

    Luna, viralliselta nimeltään A. Hutkon Luna, on ihka ensimmäinen oma karitsamme. Luna on syntynyt vuonna 2014. Lunan äiti on Nella. Luna on luonteeltaan aktiivinen tarkkailija, joka seuraa vähän kauempaa tapahtumia.

     NETTA

     Netta, viralliselta nimeltään A. Hutkon Netta, on vuonna 2015 syntynyt uuhi. Väritykseltään Netta on yksi kauniimmista lampaistamme: kokomustat pää ja jalat, villa kauniin vaaleanharmaata. Vähän niin kuin Late-lammas väritykseltään.

      MOLLI

      Molli, viralliselta nimeltään A. Hutkon Molli, on syntynyt vuonna 2017. Molli on väritykseltään ja muutenkin ulkomuodoltaan identtinen emänsä Nellan kanssa.

       JUULIA

       Juulia, viralliselta nimeltään A. Hutkon Juulia, on vuonna 2017 syntynyt uuhi. Juulia on yksi kolmosista; Kasper, Jesper ja Juulia. Ulkonäöltään Julia on hyvin velipoikansa Jesperin näköinen, ja välillä heidät sekoitetaankin keskenään.

        Oinaat ovat kastroituja pässejä. Luonteelta he ovat pässimäisen rohkeita. Ulkonäöltään oinaat ovat uuhien ja pässien välimuotoja. Ei niin siroja kuin uuhet, mutta ei myöskään niin isoja ja lihaksikkaita kuin oikeat pässit.

        VEIKKO

        Veikko, viralliselta nimeltään A. Hutkon Veikko, on syntynyt vuonna 2015. Veikko on tunnetuin lampaistamme, sillä Veikko tekee paljon vierailuja palvelutaloihin ja erilaisiin tapahtumiin. Lisäksi Veikko on ehdottomasti ”ykkös”lammas vaelluksilla ja talutuskaverina lapsiryhmille. Veikko on luonteeltaan rauhallinen ja hyvin lempeä. Veikolla on todella hyvä tunneäly. Hän lukee ihmisten tunnetiloja hämmästyttävän hyvin, ja osaa reagoida, mikäli huomaan jonkun kaipaavan lohduttavan lampaan läheisyyttä. Veikko on aikanaan ollut emonsa hylkäämä, tuttipullolla ruokittava karitsa, mikä osaltaan selittää sitä, että Veikko viihtyy erittäin hyvin ihmisten seurassa.

         IIVARI

         Iivarin virallinen nimi on A. Hutkon Iivari. Iivari on syntynyt vuonna 2016. Iivari on osin emänsä hyljeksimä karitsa, sillä ihan pienenä Iivarilla oli niin sanotut buldoggi etujalat, jotka sittemmin kyllä ovat korjaantuneet. Emä ei antanut Iivarille maitoa, vaikka muuten häntä hoitikin. Iivari on näin ollen tuttipullolla ruokittu karitsa, ja sen vuoksi hyvin seurallinen tyyppi. Iivari tekee paljon vaelluksia ja kävelyretkiä asiakkaiden kanssa.

          KASPER

          Kasperin virallinen nimi on A. Hutkon Kasper. Kasper on syntynyt vuonna 2017. Kasper on luonteeltaan rohkea ja seurallinen nuori mies, joka osallistuu vaelluksille ja kävelyretkille.

           JESPER

           Jesperin virallinen nimi on A. Hutkon Jesper. Jesper on syntynyt vuonna 2017. Hän on yksi kolmosista: Kasper, Jesper ja Juulia. Jesperillä on poikkeuksellisen hienot otsakiharat.

            TOMMI

            Tommin virallinen nimi on A. Ylijyrkkiön Bommi. Tommi on syntynyt vuonna 2014. Tommi on ihan oikea pässi, ja tekee meillä ainoana pässinä pässin hommat. Tommi on luonteeltaan seurallinen ja rauhallinen. Tommi periyttää hyvää luonnettaan jälkeläisille. Tommi on kyltymätön rapsutuksille ja jaksaa loputtiin seistä jököttää vieressä, jos vain joku häntä rapsuttaa.

             Lampaat on hyvin monikäyttöisiä eläimiä kaikessa hyväntahtoisuudessaan.

             Lampaat ovat lapsiystävällisiä ja pienikokoisina helposti lasten lähestyttäviä.

              Peruslempeinä eläiminä lampaat sopivat kaveriksi myös muille eläimille. Tommi-pässiä kun ei voi koko ajan pitää yhdessä uuhien kanssa, niin hän viettää aikaansa lehmien seurassa, ja oikeasti pitää niistä paljon.

               Lammas on oiva vaelluskaveri. Kovin suoraan lammas ei kävele, vaan tykkää mutkitella matkallaan. Lammas pienenä eläimenä on kuitenkin verraton maastokaveri

                Lampaille on olemassa selkään laitettavia laukkuja metsäretkiä varten, johon voi laittaa vaikkapa juomapullon ja sadetakin. Kovin painavia kuoria lampaat eivät kanna.

                 Lammas on yksi suosituimmista vierailijoista vanhusten palvelutaloissa. Lammas tuoksuineen ja pehmeine villoineen tuo lapsuuden muistot mieleen, jopa muistisairaille.

                  Lammas sopii hyvin monenlaisiin yleisötapahtumiin. Etenkin joulunalus on lampailla kiireistä aikaa, kun vetävät lampaiden roolia joulukuvaelmissa.