Yllätä syntymäpäiväsankari tai vaikkapa eläkkeelle siirtymistä juhlistava työkaverisi. Ilahduta lastentapahtumaa hullunkurisella kulkupelillä – tai ei tuo kulkupeli meidän ja Kim-laamaherran mielestä mitenkään hullunkurinen ole, ihan normi menopeli. Kyllä laamakin soveltuu kärryjä vetämään, siinä missä hevonenkin.

Kim-laamaherran vetämissä kärryissä voi matkustaa kaksi lasta tai yksi normaalikokoinen aikuinen. Maksimikuorma riippuu alustasta: kovalla alustalla esim. asvaltilla vedettävä kuorma voi olla vähän suurempi, verrattuna siihen, että alusta on vaikkapa pehmeää hiekkaa.

Kim-laamaherra on liikennevarma, eikä autoja hätkähdä. Toki jo ihan turvallisuuden kannalta, emme mieluusti lähde vilkasliikenteisille teille autoliikenteen sekaan. Kim-herra kulkee reipasta kävelyvauhtia ja vieressä hänellä kulkee jalkaisin taluttaja. Suosittelemme melko lyhyitä matkoja, maksimissaan noin 1 km, sillä matkanteko tosissaan on melko verkkaista.

Tässä laamavaljakkomme: laamaherra Kim ja hänen kärrynsä. Laamalle on olemassa varta vasten suunniteltuja laamavaljaita, jotka istuvat laaman päälle hyvin. Kärryinä meillä on käytössä ponikärry, jotka mittasuhteittensa puolesta sopivat laamalle.

  Körö, körö kirkkoon, ruskealla laamalla – vai miten se lastenloru nyt menikään. Kim-laamaherra ei ihmisjoukkoja pelästy, vaan päinvastoin, jopa tuntuu nauttivat yleisöstä ja saamastaan huomiosta. Myöskään autoliikenne ei häntä juurikaan haittaa, sen verran kovahermoinen laama tuo Kim on.


   Hinnoittelu

   Laamavaljakon hinnoittelu koostuu laamavaljakon paikallaoloajasta sekä matkakustannuksista (1,3 €/km sis. ALV 24 %) tilaltamme vierailukohteeseen. Lähtöpisteenä on Hutko Laama- ja eläintila, Porrassuontie 23, 07560 Pukkila.

   Esimerkki yhden tunnin laamavaljakon vierailusta 50 km päähän tilastamme:
   Laamavaljakon paikallaoloaika veloitus 120 €
   Matkakustannukset 50 km x 2 x 1,3 €/km = 130 €
   Laamavaljakon hinta yhteensä 120 € + 130 € = 250 € (sis. ALV 24 %)

   Paikallaoloaika perusteinen veloitus:

   Paikallaoloaika Hinta, sis. ALV 24 %
   0,5 tuntia 90 €
   1 tunti 120 €
   1,5 tuntia 150 €
   2 tuntia 180 €

   Matkakustannukset toteutuneiden kilometrien mukaan 1,30 €/km (sis. ALV 24 %)

   Varaukset ja tiedustelut

   Laamavaljakko varataan joko sähköpostitse laama@hutko.fi tai puhelimitse 040 5929664 (Anu Koivisto).

   Pystymme laamavaljakon aikana jutustelemaan suomenkielen lisäksi myös englanniksi, sekä auttavasti ruotsiksi.

   Laamavaljakko toimii myös talvella silloin, kun tiet eivät ole liukkaat. Liukkaalla kelillä kärryajelua ei voida toteuttaa, sillä laaman ”tassut” eivät jäisellä tiellä pidä. Ja toisaalta terävä hiekoitussepeli voi vahingoittaa laaman polkuanturoita.