laamavaellus_banneri

Lähde päiväretkelle ihmisen ikiaikaisen vaelluskumppanin – laaman tai perinteisen kantojuhdan aasin kanssa. Rentoudu luonnon keskellä ja koe ihmisen ja laaman tai aasin välinen ainutlaatuinen yhteys.

Laamaa kutsutaan myös hiljaiseksi kaveriksi. Laaman äänetön käynti, maastovarmuus ja lempeä olemus ovat kaikki mitä kunnon vaelluskaverilta kaipaat. Aasit puolestaan on rauhallisia, sympaattisia ja varmajalkaisia vaelluskavereita, jotka eivät turhaan hötkyile.

  Laama-Aasi -vaellus tarjoaa rauhoittumishetken keskellä kiireistä arkea. Laaman tai aasin kanssa maastossa kävellessä pääset hengähtämään Itä-Uusmaalaisen perinnemaiseman äärellä: kumpuilevaa maastoa joenuomineen, viljelysmaita, rauhaisia kyläteitä, reheviä metsiä sekä jääkauden muokkaamia kallioita siirtolohkareineen. Tai vaihtoehtoisesti voit lähteä Laama-Aasi -vaellukselle Nuuksion kansallispuistoon. Vaihtelevasta maastosta huolimatta reittimme ovat melko helppokulkuinen.

  Vaelluksella koet paluun ihmiskunnan alkujuurille. Vaikka laamat ja aasit eivät Itä-Uusmaalaiseen perinnemaisemaan kuulukaan, voi laamojen ja aasien kanssa vaeltaessa kokea ihmisten ja eläinten välisen vuorovaikutuksen. Laamat ja aasit ovat perusluonteelta hyväntahtoisia ja seurallisia, ja tottumattomankin eläinten käsittelijän on helppo pärjätä laaman tai aasin kanssa. Jokainen laama ja aasi on oma persoonansa ja pyrimme löytämään jokaiselle sopivan sielunkumppanin. Rohkean rempseän Jingo-orhin, tyynen rauhallisen Kim-orhin, sympaattisen Kielo-neidin, tai jonkin muun laamoistamme. Aasit soveltuvat sekä vaelluskumppaniksi ja tavarankantajiksi, tai vaihtoehtoisesti talutusratsuksi lapsille. Aasien lisäksi vaellusratsu käytössä on ponikokoinen Olle-muuli.

  Jokainen laama on oma persoonansa, ja kullekin vaeltajalle pyritään löytämään oma sielunkumppani.

   Vaelluksella osa laamoista toimii kantojuhtana ja kantaa laukuissaan retkitarvikkeet.

    Laama-Aasi -vaelluksella osa laamoista ja aaseitanpääsee alkuperäiseen toimeensa, kantojuhdiksi. Pakkaamme laamojen ja aasien kantolaukkuihin kaikki retkellä tarvittavat välineet. Laamavaellukselle osallistujien on mahdollista pakata myös henkilökohtaisia tavaroitaan kantolaukkuihin, kuten esim. juomapullon tai lisävaatteita.

    Laama-Aasi -vaelluksella taivallamme eläimiä taluttaen noin puolitoista tuntia vaihtelevia maastoja pitkin. Vaelluksemme seisahtaa nuotiopaikalle, jossa syömme eväät, paistamme makkarat, keitämme nokipannukahvit, parannamme maailmaa, tai sitten vain istuskelemme ja kuuntelemme luonnon ääniä. Sopivasti levähdettyämme suuntaamme reittimme kohti lähtöpistettä, laamatallia tai Nuuksion vaelluksilla kohti lähtöpistettä, Kattilan parkkipaikkaa. Hutkolla tapahtuvien vaellusten yhteydessä, vaelluksen jälkeen on mahdollisuus tutustua tilan muihin eläimiin.

    Laama-Aasi -vaellusten lähtöpaikat ovat Hutkon laama- ja eläintila tai Nuuksion kansallispuisto, Kattilan parkkipaikka Kattilantien päässä. Varaamosta ilmenee, kummassa paikassa Laamavaellus järjestetään.

    Kiireetön eväshetki pienen metsälammen saarekkeessa on mitä parhainta downshiftausta.

     Mikä maistuukaan paremmalle kuin ihka oikea nokipannukahvi nuotiolla kärvennettyjen vaahtokarkkien kera.

      Laama-Aasi -vaelluksen kokonaiskestoaika on 4 – 5 tuntia. Kosteudenpitävät jalkineet, esim. vedenpitävät kengät tai kumisaappaat ovat suositeltavat, samoin pitkät housut, ja muutenkin säänmukainen vaatetus esim. kosteudenpitävä ulkoiluasu. Laamat eivät sateesta piittaa, vaan päinvastoin, jopa pitävät siitä. Aasit eivät sateesta niin piittaa, mutta heille voidaan tarvittaessa pukea sadeloimet päälle. Vaeltajallekin sade on rauhoittava elementti, kunhan vain varustus on hyvä. Taukopaikan loue toimii sadesuojana eväshetkellä.

      Hinnat ja varaukset

      Laama-Aasi -vaelluksen hinta on 80 €/vaeltaja, kun vaelluksen lähtöpaikkana on Hutkon laama- ja eläintila. Nuuksiosta lähtevien Laamavaellusten hinta on 95 €/vaeltaja. Alle 12-vuotiaat lapset huoltajan seurassa ilman omaa eläintä voivat osallistua vaellukselle puoleen hintaan, eli 40 €/lapsivaeltaja. Vaihtoehtoisesti voi aloittaa Laamavaelluksen myös Mäntsälän rautatieasemalta, jolloin myös julkisia kulkuneuvoja käyttäen pääsee osallistumaan Hutkon vaellukselle. Jatkokuljetuksesta Mäntsälän Rautatieasemalta Hutkolle ja takaisin asemalle perimme lisämaksun. Vaelluksen hinta sisältää vaelluksen eväineen. Vaellus maksetaan varauksen yhteydessä.

      LAAMA-AASI -VAELLUKSEN HINNASTO
      Vaeltajatyyppi Laama-Aasi -vaelluksen hinta per vaeltaja
      LAAMAVAELTAJA
      Lähtöpaikka Hutkon laama- ja eläintila
      80,00 €
      LAAMAVAELTAJA
      Lähtöpaikka Nuuksio Kattilan parkkipaikka
      95,00 €
      LAPSIVAELTAJA
      Lähtöpaikka Hutkon laama- ja eläintila
      Alle 12-vuotias lapsi huoltajan seurassa ilman omaa eläintä
      40,00 €
      LAPSIVAELTAJA
      Lähtöpaikka Nuuksio Kattilan parkkipaikka
      Alle 12-vuotias lapsi huoltajan seurassa ilman omaa eläintä
      47,50 €
      JATKOKULJETUS
      Lisämaksu per henkilö kuljetuksesta Mäntsälän rautatieasemalta Hutkolle Laama-Aasi -vaellukselle
      30,00 €
      Varaukset Laama-Aasi -vaellukselle tehdään internetsivujemme Varaamon kautta, josta näet milloin vaelluksia on tarjolla. Laamojen ja aasien on vaikea kulkea syvässä lumessa, joten talvikuukausien ajan, marras-maaliskuu, Laama-aasi -vaelluksia ei pääsääntöisesti järjestetä. Minimikoko vaelluksen toteutumiselle on kolme henkilöä Hutkon vaelluksilla ja 5 Nuuksion vaelluksilla, ja maksimiryhmäkoko on 15 henkilöä. Vaelluksen peruuntumisesta liian pienen ryhmäkoon vuoksi ilmoitetaan vuorokausi ennen vaellusta. Ilmoitathan Varaamon ilmoittautumislomakkeelle myös mahdolliset erikoisruokavaliosi. Ilmoittautumiset ovat sitovia. Vaellukset maksetaan etukäteen varausta tehtäessä.

      Ryhmille tilausvaelluksia järjestetään myös muina aikoina. Tilausvaelluksia voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta laama@hutko.fi tai puhelimitse 040 5929664 (Anu Koivisto). Laamavaelluksen lisäksi ryhmille on saatavana myös Lyhyt Laamavaellus ja Elämys Laamavaellus. Katso lisää kohdasta vierailut MEILLE / ryhmille

      kehykset-vinkki