puukyltti-laamajengi

KANTA

GK Kanta on vuonna Saksassa 2004 syntynyt wooly-laamaemä. Hän on laamalaumamme ehdoton johtaja, joka pistää kuriin niin orhit kuin emätkin. Kanta osoittaa mielipiteensä hyvin selkeästi. Voisi oikeastaan sanoa että hän puhuu ”selkokielistä laama”. Kenellekään ei jää epäselväksi Kantan näkemykset asioista, ihmisistä ja muista laamoista. Ihmisiä kohtaan hän on kiltti, joskin toisinaan rouvan määrätietoisuus putkahtaa esiin laamalenkeillä kun Kanta yrittää määrätä kävelytahdin joko hidastelemalla tai kiiruhtamalla.

  KIM

  Kim on vuonna Sveitsissä 2007 syntynyt laamaorhi. Ruumiinrakenteeltaan Kim on jämäkkä ja paksujalkainen. Upeat säärikarvat vielä korostavat jalkojen jykevää luustoa. Kim on jäyhä ja lempeä herrasmies. Kim nauttii esiintymisestä, mitä enemmän yleisöä, sitä parempi. Ja yleisön edessä Kim usein onkin, sillä hän toimii kantojuhtana vaelluksilla, vetää kärryjä, toimii ratsuna, ja on haka myös laama-agilityssä. Mitä enemmän Kimillä on tekemistä ja haastetta, sitä tyytyväisempi hän on.

   JINGO

   Ylitalon Jingo on vuonna 2010 syntynyt wooly-laamaorhi. Luonteeltaa Jingo on vilkas, voisi melkein sanoa hötkyilijä. Mutta toisaalta Jingo on kiltti ja herttainen, vähän niin kuin megakokoinen nallekarhu. Jingo on laamaksi hyvin iso, todennäköisesti yksi suomen suurimmista laamoista. Säkäkorkeus hällä on noin 125 cm ja päälaenkorkeus on 180 cm. Jingo toimii kantojuhtana vaelluksilla, ja myös agilityä herra harrastaa. Jingo saavutti laama- ja alpakka-agilityn SM prossimitallin vuonna 2014.

    GISELLE

    Metsälammen Giselle on vuonna 2011 syntynyt Wooly-laamaemä. Gisellen erikoisuutena on halu nuuskia kaikkia tallivieraita hyvin läheltä. Etenkin pipontupsut herättävät Gisellen mielenkiinnon. Luonteeltaan Giselle on kiltti, mutta toisinaan myös hyvin määrätietoinen. Agility ei ole hänen juttunsa, ja siitä periaatteesta Giselle pitää määrätietoisesti kiinni.

     KIELO

     Hutkon Kielo on vuonna 2013 syntynyt medium-laamaemä. Kielo on laamalaumamme ihmisrakkain, ja tulee tervehtimään kaikki kävijät. Eläinvierailuilla Kielo on luottolaamamme, kovahermoinen, mitään pelkäämätön ja ihmisrakas. Kielo kulkee sujuvasti maaston lisäksi myös sisätiloissa. Hississä oleminenkin on Kielolle ihan jees juttu. Kielo on testattu Karvakaveri.

      TIMOTEI

      Hutkon Timotei on vuonna 2014 syntynyt medium-laamaorhi. Timotei on ruunattu, eli siis virallisesti laamaruuna. Timotei on kiltti ja nopeatempoinen herra. Oikeat orhit eivät Timoteistä oikein piittaa, joten hän hengailee emälauman mukana. Timotei on koulutettu kantojuhdaksi ja vaelluksilla saa siten kantolaukun usein selkäänsä.

       VINKA

       Hutkon Vinka on vuonna 2015 syntynyt wooly-laamaemä. Vinka on luonteeltaan seurallinen, rauhallinen ja utelias. Äidiltään Kantalta hän on perinyt/oppinut hyvin ilmeikkään tavan ilmaista mielipiteitään.

        PAJU

        Hutkon Paju on vuonna 2016 syntynyt medium-laamaruuna.  Pajulla on persoonallinen naamiokuviointi. Luonteeltaan Paju on vilkas ja nopealiikkeinen. Reippaana nuorena miehenä Paju toimii vaelluksilla kantojuhtana.

         KANELI

         Hutkon Kaneli on vuonna 2016 syntynyt wooly-laamaruuna. Kaneli on isänsä Kimin tavoin jäyhä ja rauhallinen. Myös jämäkän ruumiinrakenteen hän on perinyt isältään. Kaneli toimii usein vaelluksilla kantojuhtana.

          LILJA

          Hutkon Lilja on vuonna 2016 syntynyt wooly-laamaemä. Lilja on varsinainen sydäntenmurskaaja. Hänellä on persoonallinen musta naamiokuvio kasvoissaan. Hauskana yksityiskohtana on eriväriset korvat. Äidiltään Kielolta hän on oppinut/perinyt hyvin sosiaalisen luonteen, ja isältään Kimiltä jämäkän ruumiinrakenteen.

           MANTELI

           Hutkon Manteli on vuonna 2018 syntynyt wooly-laamaorhi. Manteli on Kanelin täysveli, ja olemukseltaan veljekset ovatkin hyvin samanlaiset. Isänsä Kimin tavoin Manteli on rauhaisa ja jäyhä tyyppi.

            DAALIA

            Hutkon Daalia on vuonna 2019 syntynyt wooly-laamaemä. Daalia on utelias ja seurallinen laamaneiti.

             koysi

             Laamat ovat älykkäitä ja oppivaisia eläimiä. Laamojen alkuperäinen käyttötarkoitus on toimia kantojuhtana, ja siinä tarkoituksessa mekin niitä käytämme, kantamaan vaelluksilla retkitarvikkeita. Lisäksi laamoille voi opettaa vaikka mitä muutakin. Laamalla voi vetää kärryjä. Ratsastaakin voi, joskin pääasiassa vai lapset. Isoimmilla laamoilla voi myös pienet aikuiset ratsastaa. Agilityakin laamojen kanssa voi harrastaa, ja osa laamoista jopa nauttii agilityn luomista haasteista.

             Laama on loistava vaelluskumppani, retkitarvikkeet kulkee mukavasti laaman selässä.

              Jotenkin tuntuu että orhit kaipaavat haastetta, ja agility on juuri sopiva laji heille. Emät monesti ovat varovaisempia eivätkä niin nauti agilityn haasteista kuin pojat. Pojat on poikia myös laamoissa.

               Laamavaljakko on mukava kulkupeli myös tiellä, ja saa vastaantulijat hyvälle tuulelle.

                Hyvin sopii laama suomalaismetsään. Laaman on varmajalkainen eläin ja tassua muistuttava jalkojen rakenne on hellävarainen poluille ja muulle maastolle.

                 Laama oppii myös ratsuksi, joskin laama koko rajoittaa ratsastajan kokoa. Isoimmilla laamoilla voi jopa aikuiset ratsastaa.