Kanalaumamme koostuu monen rotuisista kanoista. Rotukanojen lisäksi meillä on omista munista kuoriutuneita kaiken kirjavia risteytyskanoja. Tässä esittelemme vain joitain kanapersoonia. Näiden lisäksi meillä on monta muutakin kanatyyppiä.

KAIJA K. (=KANA)

Kaija K. eli Kaija Kana on ehdottomasti kesyin kanoistamme. Kaija K. on rodultaan plymouth rock. Kaija K. keikkailee paljon, enimmäkseen sylikanakeikkoja palvelutaloihin. Hän jaksaa istuskella rauhallisesti asiakkaiden sylissä silitettävänä, vaikka kuinka kauan.

  TOMMI LÄNTINEN

  Paduan-rotuinen kukko sai nimensä Tommi Läntinen hyvin suuren yhdennäköisyyden vuoksi. Meidänkin Tommi Läntisellä on punainen rokkitukka, jota hän heiluttelee mieluusti liikuskellessaan. Tommi Läntinen muutti jotain vuosia sitten itse muiden kanojen luota possujen karsinaan yhdessä tyttöystävänsä kanssa, ja siellä he elelevät onnellisena edelleen.

   TOMMIN TYTTÖYSTÄVÄ

   Pitäähän jokaisella komealla kukolla olla tyttöystävä. Niin on meidän Tommi Läntiselläkin. Hänen tyttöystävänsä on rodultaan alhon maatiaiskana, kaunis vaaleaverikkö.

    NIPSU

    Nipsu on vauhdikas kukko. Rodultaan hän on risteytyskukko, jonka äiti on höyhenjalkainen kääpiö-kochin, isä luultavimmin kultawyandotti kukko.

     SILKKIKUKKO

     Herra silkkikukolla ei ole varsinaista nimeä, vaan silkkikukoksi häntä vain kutsumme. Silkkikukko näyttää enemmänkin pehmeän karvaiselta linnulta kuin sulkaiselta.

      ROUVA KANANEN

      Rouva kananen on sussex orpington rotuinen kana. Hänellä on kauniin kuparin värinen pää ja musta pystöosa. Hyvin itsenäinen kanarouva.

       KAIJA K.2

       Kaija K.2 on alkuperäinen Kaija K:n tapaan plymouth rock rotuinen kana. Kaija K.2 on nuori kana rouva, joka tulee jatkamaan originaali Kaija K.n keikkauraa, hänen jäädessä eläkkeelle. Kaija K.2 on luonteeltaan hieman vilkkaampi kuin originaali Kaija K.. Pysyy hyvin sylissä, mutta touhuaa ja jutustelee enemmän sylissä ollessaan.