Eläinten läheisyys ja silittäminen ovat ilahduttavia kokemuksia. Vierailevat eläimet tuovat piristystä ja iloa palvelutalojen sekä hoitolaitosten arkeen. Erilaisissa tapahtumissa rapsutettavana olevat eläimet toimivat vetonaulana kaiken ikäisille.

Laama soveltuu hyvin myös sisätilavierailuihin. Laamalla on mieto ominaistuoksu ja laaman jalkojen ”tassumainen” rakenne pitää hyvin lattiapinnoilla.

  Eläinvieraat tuovat paljon iloa palvelutalojen arkeen ja kruunaavat kesätapahtuman.

   Sopivien ulkoalueiden puute ei ole este Eläinvierailijoiden käynnille, sillä osa eläimistämme soveltuu hyvin myös sisätilavierailuihin. Sisätilavierailuissa talvi tai kurja sää ei ole esteenä Eläinvierailijoiden tulolle ja tapahtuman onnistumiselle.

    Eläinvierailijoihimme kuuluu monenlaisia ja -kokoisia eläimiä, osa sekä sisä- että ulkotilavierailuihin, osaa suosittelemme vain ulkotiloihin. Seuraavassa suosituimmat ja kokeneimmat vierailuja tekevät eläimemme:

    ELÄINVIERAILIJAT

    KIELO-LAAMA
    Soveltuvuus: sisä- ja ulkotilavierailuihin. Laama on yleensä hyvin siedetty eläin, eikä yleensä aiheuta allergioita kenellekään.

    Kuvaus: Kielo on herttainen laamarouva, joka jaksaa seurustella kaikkien kanssa. Vierailujen ajan Kielo on riimussa, jolloin hän pääsee näppärästi liikkumaan paikasta toiseen. Väriltään Kielo on lähes koko valkoinen, mustaa kauneuspilkkua lukuun ottamatta. Hän on tottunut keikkailija, eikä hätkähdä melusta eikä ihmispaljoudesta. Laaman ”tassut” pitävät hyvin lattiapinnoilla, joten kulku sisätiloissa onnistuu hyvin. Kielo kulkee tarvittaessa myös hissillä kerrosten välillä. Kielo on ihanan pehmeä, lempeä, suurisilmäinen, silitettävä ja halittava Eläinvierailija.

     VEIKKO-LAMMAS
     Soveltuvuus: Sisä- ja ulkotilavierailuihin. Veikko ei ole täysin sisäsiisti, mutta vahingon sattuessa siivoamme pisut ja papanat.

     Kuvaus: Veikko on hyvin sosiaalinen oinas, eli kastroitu pässi. Väriltään hän on vaalean harmaa. Vierailun ajan Veikko on riimussa, jolloin hän pääsee hyvin kulkemaan paikasta toiseen. Veikon vaikea lapsuus äitinsä hylkäämänä pullokaritsana on muokannut Veikosta erittäin hyvin ihmisten kanssa viihtyvän lampaan. Veikko on vilkas ja kiinnostunut ympärillä olevista ihmisistä ja asioista. Veikko on rohkea ja käyttää tarvittaessa myös hissiä. Veikko on lammasmaisen pehmeä ja villa rasvaista. Eläinvieraana Veikko-lammas tuo vanhemmalle väelle mukavia lapsuus- ja nuoruusmuistoja mieleen, ja onkin siten tykätty vieras etenkin ikäihmisten palvelutaloissa.

      KAIJA K. KANA
      Soveltuvuus: Sisä- ja ulkotilavierailuihin. Ulkotilavierailuissa minimilämpötila on +5 C, sitä kylmemmissä Kaijalle tulee vilu.

      Kuvaus: Kaija K. kana on kaimastaan poiketen hyvin hiljainen Eläinvierailija, ei turhia lauleskele. Sen sijaan Kaija K. tykkää istuskella sylissä ja olla silitettävänä. Kaija K. on rodultaan Plymount Rock ja väritykseltään kauniin mustavalkoinen. Vierailujen ajan Kaija on vapaana, sillä hänellä ei ole taipumusta karata. Toki hän voi uteliaisuutta tepsutella tutustumaan paikkoihin. Palvelutalovierailuihin Kaija K. soveltuu erittäin hyvin, sillä Kaijan asettautuu sujuvasti kenen tahansa, myös pyörätuoliasiakkaiden, syliin rapsutettavaksi. Kaijalla on syliin laitettava alusliina mahdollisia vahinkoja varten. Eläinvierailijana kana on vanhemmalle väelle hyvin tuttu kaveri lapsuudesta ja nuoruudesta, ja siten hyvin tykätty vierailija.

       TAAVI-KANI
       Soveltuvuus: Sisä- ja ulkotilavierailuihin. Ulkotilavierailuissa minimilämpötila on -5 C, sitä kylmemmissä Taaville tulee vilu.

       Kuvaus: Taavi on lähes valkoinen isokokoinen luppakorvainen kani. Rodultaan hän on risteytyskani eli sekarotuinen. Taavin vanhemmista löytyy isokokoisia kanirotuja, belgianjättikania ja ranskanluppakania, minkä vuoksi Taavikin on hyvin iso kokoinen. Taavi on kanimaisen vaitonainen kaveri, mutta niin ihanan silitettävän pehmeä. Taavi on vierailujen aikana vapaana, jolloin häntä on helppo silittää ja siirtää sylistä toiseen. Taavi soveltuu palvelutalovierailuihin erittäin hyvin, sillä hän malttaa istuskella erilaisissa syleissä rapsutettavana, myös pyörätuolipotilailla.

        Soveltuvuus: sisä- ja ulkotilavierailuihin

        Kuvaus: Pasi välimerenminiaasi, minkä vuoksi hän oikeasti mini, vain ison koiran kokoinen, noin 70 cm säkäinen. Pienen kokonsa vuoksi Pasi soveltuu hyvin myös sisätiloihin vierailulle, kun mahtuu hyvin liikkumaan ahtaissakin paikoissa. Pasi on melko sisäsiisti, sillä hän pystyy pidättämään kikkareensa yleensä siihen saakka, kunnes pääsee ulos. Pasi on seurallinen ja rohkea aasinuorukainen, joskin aasimaisen vähäeleinen. Pasi on aasiksi hyvin karvainen, kun tyypiltään wooly eli villainen aasi. Kova ja liukaspintainen lattia on Pasille hankala, sillä kavio ei pidä sellaisella.

         MURMELI-HÄRKÄ
         Soveltuvuus: Suositus ulkotilavierailuihin. Härkä ei ole sisäsiisti, ja kakka ja pisuvahingot ovat jokseenkin suuret, jotka kyllä niin sattuessa siivoamme. Liukkaat lattiat aiheuttavat ongelmia Murmelille, kun sorkat ei pidä liukkailla lattiamateriaaleilla. Mutta siis näillä varauksilla ja ominaisuuksilla, myös sisätilavierailuihin.

         Kuvaus: Murmeli on lapinlehmä härkä, eli kastroitu sonni. Murmeli on lapinlehmäksikin hyvin pienikokoinen, selän korkeus vain noin 110 cm. Luonteeltaan hän on kaikkea muuta kuin mitä sana härkä yleensä tuo mieleen: pieni, siro, valkoinen, sarveton, lempeä ja utelias. Murmelin liikkuminen on äijämäisen rempseään ja suuriliikkeistä, joten ihan pieniin ja ahtaisiin tiloihin häntä emme suosittele. Murmeli ottaa hyvin innokkaasti kontaktia ihmisiin, ja riski saada märkä härännuolaisu on hyvin suuri.

          Näiden konkarivierailijoiden lisäksi tilaltamme löytyy monta muutakin vierailukelpoista eläinpersoonaa, jotka myös voivat tulla eläinvierailulle. Tässä niistä muutama:
          Iivari-lammas: Pienikokoinen, vilkas ja hyvin seurallinen musta oinas.
          Vinka-laama: Vaaleanharmaa ja seurallinen laamaneito.
          Daisi- ja Tiitu-aasit: Aasitytöt ovat kesyjä ja seurallisia. Liikkuvat ainoastaan kahdestaan, joten vain yhtä aasia ei voi tilata, vaan kerralla pitää ottaa kaksi aasia, eli hinnoittelussa kaksi eläintä.
          Taavi, Fanny ja Caro -kanit ryhmänä: Kanit voivat tulla joukolla vierailulle siirrettävässä häkissä, jonka koko on noin 1,2 m x 1,2 m. Häkissä on portti, jonka kautta silittäjät pääsevät sisälle häkkiin kaneja silittämään. Hinnoittelussa tämä vastaa 2 eläintä.

          Elävistä eläimistä kun on kyse, pidätämme oikeudet muutoksiin ja sijaisuuksiin esim. sairastapauksen sattuessa. Toki tällöin informoimme tilaajaa muutoksista.

          Vierailujen kesto ja hinnoittelu

          Eläinvierailun kesto on yksi tunti, johon myös hinnoittelu perustuu. Puolentoista tunnin vierailusta veloitamme 1,5-kertaisen eläinperusteisen hinnan ja kahden tunnin vierailusta kasinkertaisen hinnan. Sitä pidemmistä vierailusta pyydä tarjouksen erikseen laama@hutko.fi, niin etsimme sopivan kokonaishinnan.

          Hinnoittelumme koostuu eläinperusteisesta veloituksesta vierailevien eläinten lukumäärän mukaan sekä matkakustannuksista (1,3 €/km sis. ALV 24 %) tilaltamme vierailukohteeseen. Lähtöpisteenä on Hutko Laama- ja eläintila, Porrassuontie 23, 07560 Pukkila.

          Esimerkki kolmen eläimen vierailusta 50 km päähän tilastamme:
          Eläinperusteinen veloitus 140 €
          Matkakustannukset 50 km x 2 x 1,3 €/km = 130 €
          Eläinvierailun hinta yhteensä140 € + 130 € = 270 € (sis. ALV 24 %)

          Valittavat eläimet ovat:
          Sisä- ja ulkotiloihin: laama, lammas, kana ja kani
          Suositus ulkotiloihin: lapinlehmähärkä

          Eläinperusteinen veloitus

          Vierailevat eläimet Hinta, sis.ALV 24%
          1 eläin 80 €
          2 eläintä 110 €
          3 eläintä 140 €
          4 eläintä 170 €
          5 eläintä 200 €
          6 eläintä 230 €

          Matkakustannukset toteutuneiden kilometrien mukaan 1,30 €/km (sis. ALV 24 %)

          Varaukset ja tiedustelut

          Eläinvierailut varataan joko sähköpostitse laama@hutko.fi tai puhelimitse 040 5929664 (Anu Koivisto).

          Pystymme eläinvierailujen aikana jutustelemaan asiakkaille suomenkielen lisäksi myös englanniksi, sekä auttavasti ruotsiksi.