• fi
 • en
Hutkon tila


Hutkon tila on Pukkilassa sijaitseva perinteinen itä-Uusmaalainen tila, jonka juuret ulottuvat 1800-luvulle. Sukutila on kulkenut äidiltä tyttärelle jo neljännessä polvessa, ja taasen on uusi polvi tyttäriä kasvamassa. Peltoviljelyn ja metsätalouden lisäksi meillä on monenlaista eläinavusteista toimintaa. Eläinavusteinen toiminta alkoi vuonna 2011 ensimmäisten laamojen oston jälkeen. Herkällä korvalla kuulostellen asiakkaiden toiveita on tilan tuote- ja palveluvalikoimaa kehitetty jatkuvasti. Nykyään eläinavusteisen toiminnan tärkeimpiä tuotteita ovat Ruoki & Rapsuta & Laamaile –hetket, Laama- ja Eläinvaellukset, Farmisynttärit sekä Eläinvierailut. Ja on meillä myös perinteistä peltoviljelyäkin. Syödessäsi fazer-ruispaloja tai käyttäessäsi kotimaista rypsiöljyä todennäköisesti nautit peltojemme antimista.
kehykset-ILMAKUVA
Tilan fasiliteetit

  Tilan eläintoiminnan sydän ja keuhkot on vanha remontoitu navettarakennus ja laamatalli. Navetalla asustaa valtaosa eläimistä talvisaikaan. Navetalla on sisä-WC ja lämmin taukotila. Varsinaiset eläintila ovat lämmittämättömät. Toinen tärkeä rakennus on vanha paja, jota on laajennettu ja remontoitu viimeksi vuonna 2016. Nykyään rakennusta kutsutaan laamatalliksi. Laamojen lisäksi siellä asustelevat aasit. Kesäisin valtaosa eläimistä on laitumilla kesästä nauttimassa.

Maksuvälineenä meillä käy käteinen ja kortit. Pihamaamme on yhtä suurta parkkipaikkaa, joten pysäköidä saa melkein mihin vaan, kunhan ei nyt ihan keskelle tietä.
anu
Minä itse

Olen Anu Koivisto, ja asustelen ja pyöritän kotitilaani. Olen aina ollut eläinrakas. Nyt aikuisena (kun vanhemmat ei voi enää kieltää) olen toteuttanut unelmani ja hankkinut itselleni monenmoisia eläimiä. Jaettu ilo on paras ilo! Senpä vuoksi olen avannut kotitilani ovet myös muille eläintenystäville. Ja kyllä noista minun mainioista eläinkavereista riittää iloa muillekin. Tervetuloa vierailulle!

AjankohtaistaRUOKI & RAPSUTA & LAAMAILE -tuokioita järjestetään vuoden ympäri. Mikäli haluat sellaiseen osallitua, käy varaamassa itsellesi aika VARAAMOSTA.

Kesän 2020 vaellukset löytyvät nyt Varaamosta. Uutuutena tälle kaudelle yksityisvaellukset.liitutaulu1

Laamat


yhteiskuva_laamat

Klikkaa kylttiä niin pääset kurkkaamaan minkälainen laamajengi meidän tilalta löytyy.

  Muut eläimet

  Meiltä löytyy muitakin eläimiä kuin laamoja. Vilkaise kylttien taakse minkälaisia asukkaita Hutkon tilalta myös löytyy.
  puukylttiKANAT
  puukyltti-KANIT
  puukyltti-KISSAT
  puukylttiVUOHET2
  puukyltti-LAMPAAT
  puukyltti-LEHMAT
  puukyltti-aasit

  muuri1

  Blogi


  Voit seurata Hutkon laama- ja eläintilan meininkiä joko Laamakirja-blogistamme tai Facebook-sivuiltamme.

  puukyltti-LAAMAKIRJA
  puukyltti-FACEBOOK
  some

  Tuotteet ja palvelut

  Yhteystiedot

   

  Aukioloajoista

  Hutko on erilainen laama- ja eläintila. Meillä toiminta perustuu lähes yksinomaan ennalta varattaviin elämystuotteisiin, kuten Ruoki & Rapsuta & Laamaile -tuokioihin ja erilaisiin Vaelluksiin. Näin ollen varsinaista yleistä aukioloaikaa meillä ei ole. Eläimemme ovat, varsinkin kesäisin, melko laajalla alueella laitumilla. Niin senkään vuoksi tilamme ei sovellu itsenäiseen vierailuun. Varaamostamme löytyy erilaisia toimintoja ja tapahtumia, jolloin meille voi tulla katsomaan tai hoitamaan eläimiä: osallistua laamavaellukselle, varata itselleen maastotalutusratsastuksen aasilla tai muulilla, varata itselleen majoitusta yms.

  Varaa itsellesi sopiva aika ja tuote Varaamosta. Tuotekuvaukset löydät Varaamosta sekä kohdasta Tuotteet ja palvelut. Mutta tottakai, jos täällä päin liikutte ja haluaisitte tulla katsomaan eläimiämme, niin aina kannattaa soittaa ja tiedustella (Anu Koivisto 040 5929664) olisimmeko kotosalla.

  Yhteystiedot

  • 040 5929664
  • Porrassuontie 23, 07560 Pukkila

  laamakana