Valitse sivu

LAAMAT

Perussa laamaa kutsutaan hiljaiseksi ystäväksi, ja sitä se onkin. Nöyränä ja lempeänä laama kulkee vierelläsi mihin ikinä menetkin. Juuri mitään ei kuulu, askellus on hiljaisen pehmeä ja juuri puhettakaan ei tule. Siisteyttä rakastava eläin. Koko lauma käyttää samaa vessapaikkaa, jopa laitumella. Kaikki laamat sylkevät, se on ominaisuus, ei vika. Kaikki koirat purevat, sylkemisen tarkoitus on ihan sama.

KIELO

Luultavasti tunnetuin laamoistamme, sillä Kielo reissaa paljon, kun käy vierailulla erilaisissa tapahtumissa. Kielolla on varsinaiset lehmän hermot, vaikkei lehmä olekaan. Kielo keski-ikäinen, vuonna 2013, syntynyt laamarouva. Hänellä on yksi aikuinen lapsi, Lilja.

LILJA

Lilja on vuonna 2016 syntynyt laamaneiti. Liljalla on hyvin persoonallinen väritys, jonka kruunaa eri väriset korvat. Luonteeltaan Lilja on seurallinen ja utelias, vaikka omaa tahtoakin välillä tuntuu löytyvän.

GISELLE

Giselle on tallimme kantavia voimia, supermama, jolla on hienoja poikia. Giselle on luonteeltaan äidillisen rauhallinen, ja suhtautuu hyvin lempeästi myös ihmislajin lapsiin.

TIERRA

Vaikka laamat ovat seurallisia ja uteliaita, kosketuksesta ne eivät varsinaisesti pidä. Mutta aina löytyy valtavirrasta poikkeavia yksilöitä, ja Tierra on juuri sellainen, läheisyydestä ja kosketuksesta nauttiva laama. Tierra on syntynyt vuonna 2018.

VINKA

Vinkaa voisi kuvailla ulkonäön perusteella perusyrmeäksi laamaksi. Mutta sitä hän ei todellakaan ole, vaikka ilme ja korvien asento niin antavat ymmärtää. Perinnöllinen juttu, koska hänen äitinsä edesmennyt Kanta-rouva näytti valtaosan ajasta myös hyvin yrmeältä herttaiselta vanhalta rouvalta. Vinka on syntynyt vuonna 2015.

RUTH

Ruth on hieman ujo laama, joka monesti jättäytyy lauman taka-alalle. Kovin suloinen hän on omassa ujoudessaan, vaatimattomuudesta ja lempeydessän. Ruth on syntynyt vuonna 2018.

FANNY

Tilamme hälytysvastaava, joskin hälytykset ovat rajoittuneet vain vieraiden koirien ilmiantamiseen. Laamat melko harjoin käyttävät varoitusääntä, mutta Fanny sitä käyttää lähes aina, kun koiran näkee. Fanny on vuonna 2019 syntynyt.

BLANCA

Blancalta ei kyllä hymyä irtoa, yrmylaamaksi häntä kutsummekin perusilmeen vuoksi. Blanca on tullut meille eläinsuojelun kautta, ja edelleen on melko varautunut uusia ihmisiä kohtaa. Blanca on syntynyt vuonna 2009.

NEMOROSA

Itsevarma johtaja, sitä Nemorosa on. Valmis puolustamaan, jos hän kokee lauman jäseniää uhattavan. Hän on mielestään niin korkea johtaja, että vähättelevällä katseella  olevansa selvästi meitä ihmisiä ylempiarvoisempi. Nemorosa on laamalaumamme vanhin, hän on syntynyt vuonna 2004.

NECO

Neco on vuonna 2014 syntynyt laamaherra. Neco on laumamme oikea orhi, muuta pojat ovat ruunia. Mitään se  suurempia johtajahaluja hälle ei orhiudestaan huolimatta ole, vaan monesti viihtyy omissa oloissaan.

PAJU

Paju on työelämästä monille niin tuttu ”wanna be johtaja” -tyyppiä. Halu ja kyky eivät tosin Pajussa oikein kohtaa. Pajun itsetunnon ylläpitämiseksi hän pääsee toteuttamaan johtajuuttaan vaelluksilla, jossa hän lähes aina johtaa joukkoa, jonnekin, ja mihin sattuu, mutta johtaa kuitenkin. Paju on syntynyt vuonna 2016.

TIMOTEI

Timotei, tuttavallisesti Timppa, on syntynyt vuonna 2014. Nopeatempoinen, mutta äärimmäisen kiltti kaveri. Hänellä varmaan diagnosoitaisi ADHD, jos joku noita analyyseja laamalla tekisi. Timppa harrastaa kesäisin susivahtihommia lammastilalla yhdessä Jingon kanssa.

KANELI

Kaneli on tilamme luottolaamoja: ”Mis sie tarvitset hyvää vaelluslaamaa, niin täs siul on sellainen”. Kaneli on rauhallinen ja rohkea herra, täydellinen seuralainen eräretkille. Kaneli on syntynyt vuonna 2016.

JINGO

Jingo on syntynyt vuonna 2010. Jingon on laamoistamme suurin. Jos hänen kanssaan katsekontaktin haluaa, joutuu ylöspäin katsomaan. Jingo on kesäisin harrastanut laumanvartijana laamana, susivahtina, toimimista lammaslaumassa. Lempeä ihmisille, mutta susille kova jäbä.