Valitse sivu

HUTKON TILAN TARINA

 

Hutkon tila on Pukkilassa, itäisellä Uudellamalla sijaitseva maatila. Tilan juuret ulottuvat 1800-luvulle. Sukutila on kulkenut yhtäjaksoisesti äidiltä tyttärelle jo neljässä polvessa, ja taasen on uusi sukupolvi tyttäriä kasvamassa. Minä, nykyinen isäntäemäntä Anu Koivisto olen pitänyt tilaa vuodesta 2009 saakka.

Hutkolla on perinteistä peltoviljelyä reilulla sadalla hehtaarilla, lisäksi on metsää 70 hehtaaria. Pelloilla tuotetaan eläimille rehuja: heinää, kauraa ja olkea. Viljelemme viljaa myös myyntiin. Tilallamme tuotetusta kaurasta tulee isona kaurahiutaleita, ruis menee ruispuikuloiden raaka-aineeksi ja vehnä menee leipätehtaille. Ja sittenhän Hutkolla on eläimiä, paljon, satapäinen karja. Hömppäeläimiksi heidät luokittelen. Heidän tehtävänsä on viettää onnellista elämää ja tuottaa iloa olemalla juuri sellaisia kuin ovat, omine mahtavine persoonoineen.

 

Miten suuren hömppäkarjan omistajaksi sitten päädyin? Minulla, kuten lähes kaikilla eläinrakkailla ihmisillä, on lapsuuden traumat ymmärtämättömistä vanhemmista, jotka eivät antaneet hankkia lemmikiksi kultakaloja, marsuja, kaneja, hevosia, poneja, papukaijoja, kilpikonnia, poroja… Mutta kun kasvaa iältään aikuiseksi (ei mieleltään), niin voi toteuttaa lapsuuden, ja nykyisiäkin, unelmia.

Kuljetuskalustomme

Eläinvierailuja varten meillä on asianmukainen kuljetuskalusto. Monesti eläinvierailulla käytämme siirrettäviä aitauksia, jolloin eläimillä on mahdollisuus myös omaan tilaan, etenkin pidemmillä vierailulla. Meillä on tarvittavat luvat ja koulutus eläinten kuljettamiseen, mikä tarkoittaa, että AVI on kuljetuskalustomme tarkastanut ja hyväksynyt kaikille kuljetettavilla eläinlajeille. Meillä on toimintaamme vastuuvakuutus.

Tilaa isoillekin tapahtumille

Tiallamme järjestetään syksyisin jo perinteeksi muodotunut lähiruokapäivä, jossa kävijämäärä on joitain satoja. Navetan vintillä meillä on tunnelmallinen juhlatila ohjelmalavoineen. Tilaan saadaan tarvittaessa pekkejä ja pöytiä. Piha-aluuelta ja lähipelloilta löytyy hyvin parkkitilaa isollekin automäärälle.

Tilamme faciliteetit

Tilalta löytyy yleisö WC vanhasta navettarakennuksesta. Navettarakennuksen vesi on juomakelpoista vettä, niin juomapulloja pääsee täyttämään täällä.

Vaellusreittien varrelta löytyy kaksi kotalaavua, isompi ja pienempi. Kotalaavujen yhteydestä löytyy myös ulkohuussit. Kotalaavuja käytämme retkillä ja vaelluksilla; laitamme tulet, paistamme makkaraa tai jotain muuta, keitämme nokipannukahvit, nautimme tunnelmallisesta nuotiohetkestä.