OLLE-POLLE

Olle-Polle on vuonna 2002 syntynyt muuli. Ollen äiti on hevonen tai poni ja isä aasi. Olle on syntynyt Ranskassa, josta hän on jossain elämänsä vaiheessa muuttanut Hollantiin. Hänen aiemmista elämänvaiheistaan kun ei ole tarkkaa tietoa. Tammikuussa 2017 Olle rantautui Suomeen ja tilallemme. Ollen säkäkorkeus on noin 125 cm. Väriltään hän tummanruskea ja hänellä on musta aasinristi selässään. Ollen virallinen nimi on Olvie, mutta kun suomenkielessä nimi helposti lyhenisi herkästi Olviksi, voisi tulla kiusallisia väärinkäsityksiä. ”Lähden metsäretkelle ja otan Olvin mukaan.” Senpä vuoksi kutsumanimi muutettiin Olle-Polleksi. Olle on muulimaisen varmajalkainen ja kulkeekin maastossa hienosti kompuroimatta. Ollea on myös jokseenkin ahne. Muita suuremman kokonsa vuoksi, pitää kyllä hyvin puolensa ruoka-aikana, ja aina on nälkä.

Muuli on hauska sekoitus hevosta ja aasia. Pitkät korvat, suuri pää ja selässä oleva aasinristi tulevat aasipuolelta. Samoin kavioiden rakenne ja hoitotapa muistuttaa enemmän aasia kuin hevosta. Hevospuolelta tulee pään muoto, eläimen suuri koko ja hevosta muistuttava ruumiinrakenne. Mutta se ääni… jotain aivan tosi kummallista. Ei hevosen, eikä aasin ääni, vaan muistuttaa enemmän jotain mörön ääntä.

    Muuleille on olemassa ihan omanlaisiaan, juuri tälle eläinlajille suunniteltuja muulisatuloita. Muulin selkä suora ja kapea, joten yleensä hevossatulat eivät muulin selkää istu kovinkaan hyvin.