laamavaellus_banneri

puukyltti-LAAMAVAELLUS
Lähde päiväretkelle ihmisen ikiaikaisen vaelluskumppanin – laaman kanssa. Rentoudu luonnon keskellä ja koe ihmisen ja laaman välinen ainutlaatuinen yhteys.

Laamaa kutsutaan myös hiljaiseksi kaveriksi. Laaman äänetön käynti, maastovarmuus ja lempeä olemus ovat kaikki mitä kunnon vaelluskaverilta kaipaat.

  Laamavaellus tarjoaa rauhoittumishetken keskellä kiireistä arkea. Laaman kanssa maastossa kävellessä pääset hengähtämään Itä-Uusmaalaisen perinnemaiseman äärellä: kumpuilevaa maastoa joenuomineen, viljelysmaita, rauhaisia kyläteitä, reheviä metsiä sekä jääkauden muokkaamia kallioita siirtolohkareineen. Tai vaihtoehtoisesti voi tulla Laamavaellukselle Nuuksion kansallispuistoon. Vaihtelevasta maastosta huolimatta reittimme ovat melko helppokulkuinen.

  Vaelluksella koet paluun ihmiskunnan alkujuurille. Vaikka laamat eivät Itä-Uusmaalaiseen perinnemaisemaan kuulukaan, voi laamojen kanssa vaeltaessa kokea ihmisten ja eläinten välisen vuorovaikutuksen. Laamat ovat perusluonteelta hyväntahtoisia ja seurallisia, ja tottumattomankin eläinten käsittelijän on helppo pärjätä laaman kanssa. Jokainen laama on persoonansa ja pyrimme löytämään jokaiselle sopivan sielunkumppanin. Rohkean rempseän Jingo-orhin, tyynen rauhallisen Kim-orhin, sympaattisen Kielo-neidin, tai jonkin muun laamoistamme. Tai halutessaan voi vaellukselle osallistua ilman henkilökohtaista talutettavaa ja vain nauttia laamojen läheisyydestä. Tai vaihtoehtoisesti voi taluttaa laamaa vain osan matkaa.

  Jokainen laama on oma persoonansa, ja kullekin vaeltajalle pyritään löytämään oma sielunkumppani.

   Vaelluksella osa laamoista toimii kantojuhtana ja kantaa laukuissaan retkitarvikkeet.

    Laamavaelluksella osa laamoista pääsee alkuperäiseen toimeensa, kantojuhdiksi. Pakkaamme laamojen kantolaukkuihin kaikki retkellä tarvittavat välineet. Laamavaellukselle osallistujien on mahdollista pakata myös henkilökohtaisia tavaroitaan laamojen kantolaukkuun, kuten esim. juomapullon tai lisävaatteita.

    Laamavaelluksella taivallamme laamoja taluttaen noin puolitoista tuntia vaihtelevia maastoja pitkin. Vaelluksemme seisahtaa nuotiopaikalle, jossa syömme eväät, paistamme makkarat, keitämme nokipannukahvit, parannamme maailmaa, tai sitten vain istuskelemme ja kuuntelemme luonnon ääniä. Sopivasti levähdettyämme suuntaamme reittimme kohti lähtöpistettä, laamatallia tai Nuuksion vaelluksilla kohti lähtöpistettä, Kattilan parkkipaikkaa. Hutkolla tapahtuvien vaellusten yhteydessä, vaelluksen jälkeen on mahdollisuus tutustua tilan muihin eläimiin.

    Laamavaellusten lähtöpaikat ovat Hutkon laama- ja eläintila tai Nuuksion kansallispuisto, Kattilan parkkipaikka Kattilantien päässä. Varauskalenterista ilmenee, kummassa paikassa Laamavaellus järjestetään.

    Kiireetön eväshetki pienen metsälammen saarekkeessa on mitä parhainta downshiftausta.

     Mikä maistuukaan paremmalle kuin ihka oikea nokipannukahvi nuotiolla kärvennettyjen vaahtokarkkien kera.

      Laamavaelluksen kokonaiskestoaika on 4 – 5 tuntia. Kosteudenpitävät jalkineet, esim. vedenpitävät kengät tai kumisaappaat ovat suositeltavat, samoin pitkät housut, ja muutenkin säänmukainen vaatetus esim. kosteudenpitävä ulkoiluasu. Laamat eivät sateesta piittaa, vaan päinvastoin, jopa pitävät siitä. Vaeltajallekin sade on rauhoittava elementti, kunhan vain varustus on hyvä. Taukopaikan loue toimii sadesuojana eväshetkellä.

      Hinnat ja varaukset

      Laamavaelluksen hinta on 80 €/vaeltaja, kun vaelluksen lähtöpaikkana on Hutkon laama- ja eläintila. Nuuksiosta lähtevien Laamavaellusten hinta on 95 €/vaeltaja. Alle 10-vuotiaat lapset huoltajan seurassa ilman omaa eläintä voivat osallistua vaellukselle puoleen hintaan, eli 40 €/lapsivaeltaja. Vaihtoehtoisesti voi aloittaa Laamavaelluksen myös Mäntsälän rautatieasemalta, jolloin myös julkisia kulkuneuvoja käyttäen pääsee osallistumaan vaellukselle. Vaelluksen hinta Mäntsälän rautatieasemalta aloitettuna on 110 €/vaeltaja, ja 70 €/lapsivaeltaja. Rautatieasemalta on jatkokuljetus Hutkon laama- ja eläintilalle (noin 30 min suuntaansa), josta sitten lähdetään maastoon laamojen kanssa. Vastaavasti vaelluksen jälkeen on jatkokuljetus takaisin Mäntsälän rautatieasemalle. Hinta sisältää vaelluksen eväineen. Vaellus maksetaan joko varauksen yhteydessä PayPalin kautta tai paikan päällä käteisellä tai kortilla.

      LAAMAVAELLUKSEN HINNASTO
      Vaeltajatyyppi Laamavaelluksen hinta per vaeltaja
      LAAMAVAELTAJA
      Lähtöpaikka Hutkon laama- ja eläintila
      80,00 €
      LAAMAVAELTAJA
      Lähtöpaikka Nuuksio Kattilan parkkipaikka
      95,00 €
      LAPSIVAELTAJA
      Lähtöpaikka Hutkon laama- ja eläintila
      Alle 10-vuotias lapsi huoltajan seurassa ilman omaa eläintä
      40,00 €
      LAPSIVAELTAJA
      Lähtöpaikka Nuuksio Kattilan parkkipaikka
      Alle 10-vuotias lapsi huoltajan seurassa ilman omaa eläintä
      47,50 €
      LAAMAVAELTAJA
      Lähtöpaikka Mäntsälän rautatieasema
      Alle 10-vuotias lapsi huoltajan seurassa ilman omaa eläintä
      110,00 €
      LAPSIVAELTAJA
      Lähtöpaikka Mäntsälän rautatieasema
      Alle 10-vuotias lapsi huoltajan seurassa ilman omaa eläintä
      70,00 €
      Varaukset Laamavaellukselle tehdään internetsivujemme varauskalenterin kautta, josta näet milloin vaelluksia on tarjolla. Laamojen on vaikea kulkea syvässä lumessa, joten talvikuukausien ajan, marras-maalikuu, laamavaelluksia ei pääsääntöisesti järjestetä. Minimikoko vaelluksen toteutumiselle on kolme henkilöä, ja maksimiryhmäkoko on 20 henkilöä. Laamavaelluksen peruuntumisesta liian pienen ryhmäkoon vuoksi ilmoitetaan vuorokausi ennen vaellusta. Ilmoitathan varauskalenterin ilmoittautumislomakkeelle myös mahdolliset erikoisruokavaliosi. Ilmoittautumiset ovat sitovia.

      Ryhmille tilausvaelluksia järjestetään myös muina aikoina. Tilausvaelluksia voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta laama@hutko.fi tai puhelimitse 040 5929664 (Anu Koivisto). Laamavaelluksen lisäksi ryhmille on saatavana myös Lyhyt Laamavaellus ja Elämys Laamavaellus. Katso lisää kohdasta vierailut MEILLE / ryhmille

      kehykset-vinkki