elainvaellus_ryhma

puukyltti-elainvaellus

Lähde lyhyelle päiväretkelle sympaattisen eläinystävän kanssa. Rentoudu luonnon keskellä ja nauti eläinkumppanin seurasta. Eläinkumppaniksi voit valita aasin, laaman, lampaan tai lehmän. Eläinvaellus sopii erinomaisesti myös perheille, kun pienimmät vaeltajat taittavat matkaa aasien selässä ratsastaen.

Eläimemme ovat tottuneet toisiinsa ja matkanteko sekalainen seurakunnan kesken, härkä, lammas ja laama, sujuu ongelmitta.

  Murmeli-härkä on tottunut retkeilijä, joka tarvittaessa kantaa selässään myös retkitarvikkeita.

   Eläinvaelluksella eläinten kanssa kuljetaan noin 3 km matka. Eläinvaelluksella jokainen osallistuja saa talutettavakseen varaamansa eläimen. Osalla eläimistä on selässään kantolaukku retkitarvikkeiden kantamista varten. Eläinten kantolaukkuihin voi pakata myös henkilökohtaisia retkitarvikkeita, kuten juomapullon tai sadevarusteet. Aasin voi varata talutuksen lisäksi myös ratsuksi alle 30 kg henkilölle. Aasit soveltuvat vain talutusratsastukseen, eli jokaisella ratsastajalla pitää olla myös oma aasintaluttaja. Jyrkän ylämäki- ja alamäkiosuuden aasiratsastajat joutuvat turvallisuussyistä kävelemään jalan. Monenkokoisia ratsastuskypäriä löytyy lainaan.

   Aaseilla voivat alle 30 kiloisten ratsastaa, jolloin vaellus ei käy lapsillekaan raskaaksi. Aasien tukevissa kahvallisissa lastensatuloissa ensikertalaisten ratsastajienkin on helppo pysyä.

    Mikä maistuukaan paremmalta kuin nuotiolla kärvennetyt vaahtokarkit ja aito nokipannukahvi.

     Retken puolivälissä nautitaan retkieväät nuotion ääressä. Maasto on pääsääntöisesti helppokulkuista kaunista itä-Uusmaalaista kumpuilevaa maastoa. Vedenpitävät kengät ja säänmukainen varustus ovat suositeltavat. Eläinvaelluksen kesto on noin 3,5 tuntia. Vaelluksen jälkeen on mahdollisuus tutustua tilan muihin eläimiin.
     Hinnat ja varaukset

     Eläinvaelluksen hinta on 50 €/vaeltaja, kun vaelluksen lähtöpaikkana on Hutkon laama- ja eläintila. Hinta alle 10-vuotiaalle aikuisen seurassa ilman omaa eläinkumppania on 25 €/vaeltaja. Vaihtoehtoisesti voi aloittaa Eläinvaelluksen myös Mäntsälän rautatieasemalta, jolloin myös julkisia kulkuneuvoja käyttäen pääsee osallistumaan vaellukselle. Vaelluksen hinta Mäntsälän rautatieasemalta aloitettuna on 77 €/vaeltaja ja alle 10-vuotiaalle ilman omaa eläinkumppania 52 €/valtaja. Rautatieasemalta on jatkokuljetus Hutkon laama- ja eläintilalle (noin 30 min suuntaansa), josta sitten lähdetään maastoon eläinten kanssa. Vastaavasti vaelluksen jälkeen on jatkokuljetus takaisin Mäntsälän rautatieasemalle. Hinta sisältää vaelluksen eväineen. Vaellus maksetaan paikan päällä joko käteisellä tai kortilla.

     ELÄINVAELLUKSEN HINNASTO
     Vaeltajatyyppi Eläinvaelluksen hinta per vaeltaja
     VAELTAJA
     Lähtöpaikka Hutkon laama- ja eläintila
     50,00 €
     LAPSIVAELTAJA
     Alle 10-vuotias aikuisen seurassa ilman omaa eläinkumppania, lähtöpaikka Hutkon laama- ja eläintila
     25,00 €
     VAELTAJA
     Lähtöpaikka Mäntsälän rautatieasema
     77,00 €
     LAPSIVAELTAJA
     Alle 10-vuotias aikuisen seurassa ilman omaa eläinkumppania, lähtöpaikka Mäntsälän rautatieasema
     52,00 €

     Varaukset Eläinvaellukselle tehdään internetsivujemme varauskalenterin kautta, josta näet milloin vaelluksia on tarjolla. Talvikuukausina marras-maaliskuu Eläinvaelluksia ei pääsääntöisesti järjestetä, koska eläinten on vaikea kulkea syvässä lumessa. Minimikoko vaelluksen toteutumiselle on viisi henkilöä, ja maksimiryhmäkoko on 12 henkilöä. Eläinvaelluksen peruuntumisesta liian pienen ryhmäkoon vuoksi ilmoitetaan vuorokautta ennen vaellusta. Ilmoitathan varauskalenterin ilmoittautumislomakkeelle myös mahdolliset erikoisruokavaliosi. Ilmoittautumiset ovat sitovia.

     Ryhmille tilausvaelluksia järjestetään myös muina aikoina. Tilausvaelluksia voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta laama@hutko.fi tai puhelimitse 040 5929664 (Anu Koivisto).

     Varattavat eläimet: Kim, Kielo ja Vinka laamat, Murmeli-härkä, Martta-lehmä, Veikko ja Iivari lampaat, Tiitu ja Daisi aasit. Aaseilla voivat alle 30 kg myös ratsastaa, kunhan on oma taluttaja. Täytäthän ilmoittautumislomakkeelle myös toivomasi eläimen, muutokset kuitenkin mahdollisia.

     kehykset-vinkkielain