yhteiskuva_aasit1

puukyltti-aasijengi

Daisi

Kutsumanimi Daisi, mutta virallisesti Daysie. Daisi on vuonna 2007 Saksassa syntynyt aasitamma. Suomeen hän on muuttanut vuonna 2014. Meidän eläinjengiimme Daisi muutti syksyllä 2016. Daisi on pieni aasi, säkä noin 95 cm. Luonteeltaan hän on hieman varautunut, mutta äärimmäisen kiltti. Daisi on kuuliainen, eikä juurikaan osoita aasimaista itsepäisyyttä.

  Tiitu

  Kutsumanimi Tiitu, mutta virallisesti Tischa. Tiitu on syntynyt vuonna 2008 Hollannissa, josta hän muutti Suomeen vuonna 2014. Meidän eläinjengiimme Tiitu muutti yhdessä Daisin kanssa syksyllä 2016. Tiitu on hieman Daisiä isompi, ja säkäkorkeus hällä on noin 100 cm. Tiitu on välillä oikea AASI. Ei liiku ei, jos ei halua. Luonteeltaa Tiitu on määrätietoinen, ja ihmisiä kohtaa hyvin kiltti; ei potki, eikä pure.

   koysi

   Aasit on jääräpäisestä maineesta huolimatta aivan valloittavia ja sympaattisia tapauksia, ainakin meidän aasitytöt. Toki luonnettakin tarvittaessa löytyy. Ratsuna aasit ovat hyvin varmajalkaisia ja maastokelpoisia. Joskin aasien pieni koko rajoittaa melko paljon ratsastajan kokoa, vain lasten ratsuksi.

   Aasin selässä on jämäkässä satulassa helppo pysyä ensikertalaisenkin ratsastajan. Eläinvaelluksella lasten on mukava taittaa matkaa aasin selässä.

    Aasin on mukava retkikumppani myös tavaroiden kantajana, sillä pienikin aasi jaksaa kantaa noin 30 – 40 kg taakkaa.

     Aasi on sopeutuva ja lempeä eläin, joka hyväksyy retkiseurakseen kaikenkarvaiset ja karvattomat seuralaiset.